Wijnen van de Negroamaro druif
Toont alle 5 resultaten
-
Torre Mora Negroamaro
Aanbieding!€9,95Oorspronkelijke prijs was: €9,95.€7,95Huidige prijs is: €7,95. In winkelwagen -
Torre Mora Rosato
Aanbieding!€7,95Oorspronkelijke prijs was: €7,95.€6,50Huidige prijs is: €6,50. In winkelwagen -
Vetrere Lago della Pergola
€17,95 In winkelwagen -
Vetrere Taranta
Aanbieding!€11,25Oorspronkelijke prijs was: €11,25.€8,95Huidige prijs is: €8,95. In winkelwagen -
Vetrere Tempio di Giano
Aanbieding!€12,95Oorspronkelijke prijs was: €12,95.€8,50Huidige prijs is: €8,50. In winkelwagen
Toont alle 5 resultaten
Negroamaro
Negroamaro is een écht Italiaans druivenras. Dit druivenras brengt in het zuiden van Italië heel mooie wijnen voor.
De blauwe wijndruif Negroamaro is een lokaal druivenras uit Apulië. Het is samen met de Primitivo het meest aangeplante druivenras in Apulië. Apulië (Italiaans: Puglia ) ligt in het zuiden van Italië. Dit deel van Italië heet in de Nederlandse volksmond “de hak van Italië”. De mensen zijn er arm en het klimaat is er erg heet. Gelukkig brengt de zeewind nog enigszins verkoeling.
De Negroamaro is een heel rijp druivenras. Niet zo verwonderlijk ook met de hoge temperaturen. En zonuren in dit zuidelijke deel van Italië. De druif staat ook bekend om zijn soepele tannines en (soms) een klein bittertje in de smaak.
De Negroamaro druif is de grote overlever van de provincie Puglia. Ongeveer 12.000 hectare staan aangeplant in deze zuidelijke Italiaanse regio. Dit wordt de laatste jaren wel steeds minder. Helaas is er niet veel over dit druiven ras bekend.
Hoewel neger afkomstig is van een Italiaans en Latijns woord dat “zwart” betekent. Is er enige discussie over de vraag of amaro afkomstig is van het Italiaanse woord voor “bitter” .Of dat het is afgeleid van het oude Griekse mavro dat ook “zwart” betekent.
Negroamaro en Puglia
Negroamaro en Puglia zijn aan elkaar verbonden. Het is ook een makkelijk te telen druif die zelden een slechte wijn oplevert. De productie is stabiel en de druif kent weinig ziektes.
Eigenlijk heeft dit druiven ras maar één nadeel. En dat is dat je tijdens het wijn maken het alcoholgehalte goed in de gaten moet houden. De laatste tijd worden de rode wijnen van de Negroamaro koel vergist om frisse tonen in de wijn te behouden.