Wijnen van de Chardonnay druif
Toont alle 13 resultaten
-
Bodegas Arraez Cava Sutra
€10,95 In winkelwagen -
Calabria Family Wines 3Bridges Shiraz
€18,95 In winkelwagen -
Casa Lunardi Chardonnay
€6,95 In winkelwagen -
Casalforte Chardonnay
€7,95 In winkelwagen -
Castello Bonomi Cruperdu Brut Fanciacorta
Aanbieding!€24,60Oorspronkelijke prijs was: €24,60.€14,95Huidige prijs is: €14,95. In winkelwagen -
Domaine la Provenquiere le Conquerant
€11,95 In winkelwagen -
Domaine la Provenquiere le Temeraire
€11,95 In winkelwagen -
Quinta de Aves Chardonnay
€11,25 In winkelwagen -
Vetrere laureato
€13,95 In winkelwagen -
Waris & Hubert Champagne Albescent
€36,50 In winkelwagen -
Weingut Milch Chardonnay Blauarsch
€25,95 In winkelwagen -
Weingut Milch Chardonnay trocken vom Kalkstein
€14,25 In winkelwagen -
Weingut Milch Signature
€17,50 In winkelwagen
Toont alle 13 resultaten
Chardonnay
Chardonnay is een druivenras dat over de hele wereld wordt aangeplant. Het heeft een opmerkelijk aanpassingsvermogen voor wat klimaat en bodem betreft. De vrucht van deze druif wordt veel voor de maken van witte wijn gebruikt.
Deze druif is een vroegrijpe druif die resistent is tegen kou en tegen warmte kan. Naast voor stille wijn wordt ze ook veel gebruikt voor mousserende wijn. Chardonnay is verwant aan de bourgogne- en champagnedruif pinot blanc, maar heeft een heel andere smaak. In de Elzas wordt zij ook wel weisser klevner genoemd of – een beetje verwarrend – pinot blanc. De wijn van deze druif is zeer geschikt voor rijping op hout en geeft algemeen een volle wijn met een stevig herkenbaar smaak. Wanneer deze wijn een zogenaamde ‘houtopvoeding’ krijgt het vanilletonen in haar smaak. Een zuivere wijn van de chardonnay wordt in veel landen als “chardonnay” verkocht. Terwijl er minder wordt gelet op waar hij vandaan komt.
In koelere klimaatzones hebben de wijnen van deze druif een groene appel smaak. Na de tweede gisting van de wijn, de zogenaamde malolactische gisting wordt het meeste naar deze groene appelen ruikende appelzuur omgezet in het mildere melkzuur. In mildere klimaatzones krijgt de wijn een meloensmaak. En en in de warme temperatuurzones exotische vruchten, zoals ananas en mango.
Chardonnay kan een hoog alcoholpercentage halen, waardoor zij naar het zoete kan neigen. Een goed gemaakte chardonnay zal een lange afdronk hebben. Vanwege het herkenbare karakter die deze wijn toont wordt zij geduid als “vettig” en vooral bij zalm-gerechten aanbevolen.