Wijnen van het domein Waris & Hubert
Toont alle 2 resultaten
-
Waris & Hubert Champagne Albescent
€36,50 In winkelwagen -
Waris & Hubert Champagne Armorial
€32,95 In winkelwagen
Toont alle 2 resultaten
Waris Hubert
Waris & Hubert Champagne werken vanuit de Côte des Blancs. Met kalkbodems en oneindig veel chardonnay stokken. Zij domineren ze hier de heuvels om de schilderachtige dorpjes als Oger, Cramant. Chouilly, Les Mesnil en hun eigen ‘village’ Avize. Stéphanie Hubert en Olivier Waris worden geboren in het Franse Avize. Als kinderen van druiventellers leren ze elkaar pas echt goed kennen op de plaatselijke wijnbouwschool. Ze raken bevriend.
Zij worden verliefd en trouwen in 1997. In het jaar 2000 smelten de wijngaarden van de families Waris & Hubert samen. Een betere start konden ze zich als jonge wijnmakers niet wensen. Want met een bezit van 11,5 ha aan wijngaard, in 5 van de 17 Grand cru gemeenten van de Côte des Blancs. Je mag dan ook spreken van voldoende potentieel aan druivenstokken. De bouw van de nieuwe wijnkelder in 2010 geeft het laatste zetje richting het maken van fantastische champagnes.
De vierde generatie
Stéphanie en Olivier Waris zijn de vierde generatie van deze familie van wijnbouwers in Avize. Een Grand Cru geclassificeerde stad gelegen in de Côte des Blancs. Deze onafhankelijke wijnbouwers stoppen hun passie, hun kennis in het maken van champagnes. En zij dragen bij aan de reputatie van hun verschillende terroirs. De wijngaarden van Waris & Hubert zijn verdeeld over 11,5 ha. wijngaarden. En omvatten de dorpen van Avize, Oger, Cramant, Chouilly en Ay alle geclassificeerd als “Grand Cru”. Samen met de steden Grauves, Bisseuil en Sézanne. De terroirs met karakter.
Elk perceel wordt apart gemaakt in roestvrijstalen vaten. Om zo het beste uit de smaken van de Côte des Blancs, de Sézannais en de Vallei Ardre krijgen.
Elke champagne van Waris & Hubert ondergaat een koude bezinking gedurende een 72 uur. Durende fermentatie in een lage temperatuur. Zodra de alcoholische gisting voorbij is, zijn de wijnen zijn minstens één maand oud. Intussen worden ze gerekt om de malolactische gisting te starten. Bovendien dragen de verschillende fase aan de verfijning van de smaken. Maar ook aan finesse van Waris Hubert Champagnes.
Biologische wijnbouw
Wanneer zij 2013 overstappen biologische wijnbouw. Is dat met veertig verschillende percelen keihard werken. Maar ze geloven in de kracht van de natuur. En dat zien ze met de oogst van 2016, een zeer lastig wijnjaar met ontzettend veel regen. Plots ontstaan er dan schadelijke schimmels in de wijngaard. Bij Waris & Hubert zijn er in de biologische wijngaard een stuk minder problemen geweest. In vergelijking met de conventioneel werkende buurman. één van de eerste positieve signalen!
Wijngebied: Côte des Blancs
Naar het Wijnhuis