Clot d’encis, is een onderdeel van Agricola Sant Josep werd opgericht in 1944 door boeren. Die werkzaam waren in verschillende takken van landbouw. Om om hun Catalaanse streekproducten te verenigen vlak na de Spaanse burgeroorlog. Na verloop van tijd verlieten de olijfolie-, fruit-, amandel-, en broodproducenten de coöperatie en bleven de wijnboeren over. Sinds 2005 ligt de focus dan ook helemaal op de wijnbouw en de kwaliteit van de Catalaanse wijnen in het bijzonder. Een team van jonge wijnmakers zet de Catalaanse traditie dan ook graag voort. Uiteraard met wijnen van inheemse druiven als Garnacha (zowel wit als rood), Cariñena, Muscat en Pansa Blanca.
Dit kom je niet veel tegen: een witte wijn gemaakt van blauwe druiven! Een Blanc de Noirs kom je normaal gesproken tegen in de Champagnestreek, maar daarbuiten bijna niet. Het betekent letterlijk ‘wit van zwart’ en alleen het sap van de blauwe druiven wordt gebruikt. De Garnachadruiven worden eerst met de hand geplukt en vervolgens heel licht geperst, zodat er geen kleurstoffen uit de blauwe schil met het sap in contact komen. Dit geeft deze wijn een lichte kleur en complexe aroma’s van vers wit fruit, Citrus en rood fruit als granaatappel kers en met een hint van lentebloesem en venkel.