Melontini Cocktail is Fruitig & Fluweelachtig & Romig.
Melontini cocktail is heerlijk en doet denken aan zonovergoten stranden en La Dolce Vita. Crema di Melone komt uit het zuiden van Italië, heeft een lichtoranje kleur en is eigenlijk een zachte, lichte meloencello-likeur. Italianen weten zeker hoe ze heerlijke likeuren moeten maken. Deze combinatie van meloenlikeur met wodka, amaretto en room maakt een delicate en verfrissende cocktail die gemakkelijk in te nemen is.
- 4.5 cl Russo Crema di Melone
- 3 cl Vodka
- 1.5 cl Amaretto Liqueur
- .75 cl Half and Half cream
1. Vul een mixing glas met ijs.
2. Giet alle ingrediënten erin.
3. Schudden.
4, Zeef in een martini-glas.
5. Garneer met meloenbolletjes.
Deel 1: Wat is een cocktail?
Een cocktail is een drankje waarin minimaal drie verschillende ingrediënten worden gemengd. Dat mengen kan op verschillende manieren: zo heeft u cocktails die geroerd worden (‘stirred’), geschud zijn (‘shaken’), gemixt (‘blended’) of in het glas gemengd worden (build).
Wat zit er een in cocktail?
De basis van een cocktail is meestal een sterke drank, zoals gin, rum, tequila, whisky of wodka. Een zogenaamde ‘modifier’ zorgt voor de basis van de gewenste maak, hiervoor gebruikt u een likeur, vruchtensap, siroop of mousserende wijn. De ‘flavouring’ is het aroma of de kleur die de cocktail afmaakt.
Suikersiroop
Een vaak gebruikt ingrediënt is suikersiroop. Dat is te koop in flessen, maar u kunt het ook zelf maken:
- 1 liter water
- 1 kilo kristalsuiker
Verwarm het water in een pan, laat het net niet koken. Zet het vuur laag. Voeg geleidelijk een kilo kristalsuiker aan het hete water toe. Roer constant tot al het suiker is toegevoegd. Blijf doorroeren tot alle suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen. Schenk de afgekoelde siroop in een lege fles. De siroop blijft in de koelkast enkele maanden goed.
IJsblokjes
Bij veel cocktails hoort ijs. IJsblokjes of crushed ijs zorgen voor koeling, maar ook voor verdunning van de alcohol.