Beschrijving
Azienda agricola Fratelli Bonazzi Amarone
Azienda agricola Fratelli Bonazzi Amarone, deze prachtige Amarone heeft een volle smaak. Met een overvloed aan rood rijp fruit. De wijn is gemaakt van drie maanden ingedroogde druiven. Waardoor de wijn een hoog alcoholpercentage heeft van 15% tot 17%. Deze manier van produceren resulteert in een sterk geconcentreerde wijn met een fluwelen afronding. Heeft aroma’s van amandel en eikenhout. Het is een droge wijn met een matige zuurgraad en goede tannines. Een prachtige Amarone met een fluweelzachte smaak.
Azienda agricola Fratelli Bonazzi
Generaties lang heeft Bonazzi het boerenwerk van het verbouwen van druiven. En het maken van wijn overgedragen. Bovendien is de boerderij van Fratelli Bonazzi is een familiebedrijf. Producent van uitstekende klassieke vintage wijnen. Dit wijnbedrijf en wijngaarden bevinden zich in het hart van het Valpolicella Classico-gebied. In de uitlopers van de percelen ondersteund door de karakteristieke droge stenen muurterrassen (marogne).
Van oude en nobele oorsprong, heeft de familie Bonazzi altijd wijn geproduceerd voor familie en lokale consumptie.
Pas in 1950 begon Alessandro het bedrijf uit te rusten met structuren die in staat waren een bredere markt te bevredigen. Met de hulp van zijn zonen Mario, Luciano en Angelo heeft het bedrijf een grote transformatie ondergaan. Intussen produceren Bonazzi vandaag de dag wijnen van groot prestige en kwaliteit.
WIJN UIT VALPOLICELLA
Er zijn niet veel streken die vier verschillende wijnen op de markt brengen, maar Valpolicella klaart het kunstje. In volgorde van licht naar zwaar: Valpolicella (Classico), Valpolicella Superiore, Ripasso, Amarone en Recioto. Zo is de Valpolicella een lichtgewicht, fruitige rode wijn voor alledag. Voor de laatste twee wijnen wordt de ‘appasimento-methode’ gebruikt. Dat wil zeggen dat de druiven na de oogst worden ingedroogd.
De concentratie van aroma’s en suikers gaat omhoog en de druiven verschrompelen tot rozijntjes. Die rozijntjes worden tot wijn vergist. Bij Amarone resulteert dat in een geconcentreerde, fluweelzachte maar droge rode wijn. En de Recioto krijgt hetzelfde methode, maar behoudt restsuiker. En is dus een zoete rode wijn. Tot slot zit Ripasso tussen lichte Valpolicella en geconcentreerde Amarone della Valpolicella in. De Ripasso begint als een Valpolicella. Maar wordt nogmaals vergist op de druivenschillen. En pulp die eerder voor Amarone gebruikt zijn. Ook deze bevatten namelijk nog vele delicate geur-, kleur- en smaakstoffen.
Wijngebied gebied: Veneto
lekker bij: stevig vlees combineren, net als kazen.